Priopćenje za javnost sa 25. redovne sjednice Skupštine ŽZH

Priopćenja sa sjednica10.9.2021. 13:00:04

Skupština Županije Zapadnohercegovačke zasjedala je na redovnoj, 25. sjednici u petak, 10. rujna 2021. u Širokom Brijegu. Po uobičajenoj skupštinskoj proceduri zastupnici su, nakon usvajanja Dnevnog reda ( nakon što je zastupnica Marija Lovrić predložila izmjenu dnevnog reda u smislu uklanjanja 5. točke što zastupnici nisu usvojili), i Zapisnika s prethodne sjednice, postavljali zastupnička pitanja te davali primjedbe i sugestije. Predstavnik Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi podnio je Izvješće o stanju u Županiji Zapadnohercegovačkoj po pitanju pandemije uzrokovane COVID-om 19.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Ivan Jelčić razmatrano je ukupno 10 točaka od kojih su (uz prethodno navedene tri gore u tekstu) dva Prijedloga Zakona, tri Prijedloga Odluke te dva Prijedloga Zaključka o usvajanju Izvješća.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Županije Zapadnohercegovačke (skraćeni postupak), obrazložila je predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova Vedrana Majić. Ovaj Prijedlog Zakona usvojen je s dva glasa suzdržana (Marija Lovrić i Darko Kvesić) nakon što su zastupnici potaknuli raspravu.

Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o koncesijama (skraćeni postupak), zastupnicima je približio ministar gospodarstva Dario Sesar. Zastupnici su također i o ovoj točki Dnevnog reda iznosili niz upita te su otvorili raspravu oko predmetnog Prijedloga Zakona. Usvojen je s dva glasa suzdržana – Marija Lovrić i Željko Dragićević.

Prijedlog Odluke o usvajanju Plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke zastupnici su usvojili jednoglasno.

Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojen je uz jedan suzdržan glas (Marija Lovrić), nakon obrazlaganja ministra Kristijana Zovka.

Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2021. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje srpanj-rujan 2021. godine, usvojen je jednoglasno.

Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o prostornom uređenju obrazložio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Miroslav Ramljak te je nakon rasprave usvojen jednoglasno kao i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o građenju.

Naše općine...

Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovine i središte Zapadnohercegovačke Županije.

Ljubuški

Grad Ljubuški

Grad Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Posušje

Općina Posušje

Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj Županiji.

Grude

Općina Grude

Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i republike Hrvatske.

Kontakti zdravstvenih ustanova u ŽZH...

 • telefon

  Dom zdravlja Široki Brijeg

  039/704-926

 • telefon

  Dom zdravlja Ljubuški

  039-831-514

 • telefon

  Dom zdravlja Posušje

  039-681-124; 039-681-689

 • telefon

  Dom zdravlja Grude

  039-662-162

 • telefon

  Uprava civilne zaštite ZHŽ

  039-661-377

 • telefon

  Zavod za javno zdravstvo ZHŽ (ZZJZ)

  039-661-702

^