Priopćenje za javnost s 2. sjednice Skupštine ŽZH

Priopćenja sa sjednica24.11.2022. 14:55:52

Druga sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u četvrtak, 24. studenog 2022. godine u Širokom Brijegu s početkom rada u 12 sati. Sjednici su prisustvovali svi zastupnici koje je predsjednik Ivan Jelčić upoznao s Dnevnim redom koji se sastojao od tri točke: usvajanje Zapisnika s prethodne sjednice (jednoglasno), Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi, te treće točke – Izbor i imenovanje koja je iziskivala dvije polusatne stanke kako bi Povjerenstvo za izbor i imenovanje razmotrilo kandidacijsku listu za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda hrvatskog i reda srpskog naroda, odnosno kako bi zastupnici glasovali. Nakon završenog postupka tajnog glasovanja Povjerenstvo za izbor i imenovanje Skupštine Županije Zapadnohercegovačke pristupilo je otvaranju glasačke kutije čime je konstatirao kako je od 23 glasačka listića 22 zastupnika iz reda hrvatskog naroda i jedan iz reda srpskog naroda, samo jedan listić bio je nevažeći. Prema glasovanju je konstatirano sljedeće:

  1. Kandidacijska lista predlagatelja Ševo Milan, iz reda hrvatskog naroda predloženi su kandidati: Ševo Milan i Radić Marko, osvojila je 5 glasova.
  2. Kandidacijska lista predlagatelja Zrimšek Šaravanja Ivane iz reda hrvatskog naroda predložen je kandidat: Zrimšek Šaravanja Ivana, Barišić Ivana i Jelčić Ivan, osvojila je 5 glasova.
  3. Kandidacijska lista predlagatelja Hrvatska demokratska zajednica 1990 – HDZ 1990 iz reda hrvatskog naroda predložen je kandidat: Banožić Antonija osvojila je jedan glas.
  4. Kandidacijska lista predlagatelja Mandić Tomislav iz reda hrvatskog naroda predloženi su kandidati: Mandić Tomislav, Damjanović Ivan i Kožul Vedran osvojila je 5 glasova.
  5. Kandidacijska lista predlagatelja HDZ BIH,HDU, HSS, HKDU iz reda hrvatskog naroda predloženi su kandidati: Pavković Ivica, Jurišić Damir i Luburić Bernardica osvojila je 5 glasova.
  6. Kandidacijska lista predlagatelja Mitrović Miroslav iz reda Srpskog naroda predložen je kandidat Miroslav Mitrović osvojila je jedan glas.

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE

Naše općine...

Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovine i središte Zapadnohercegovačke Županije.

Ljubuški

Grad Ljubuški

Grad Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Posušje

Općina Posušje

Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj Županiji.

Grude

Općina Grude

Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i republike Hrvatske.

Kontakti zdravstvenih ustanova u ŽZH...

  • telefon

    Dom zdravlja Široki Brijeg

    039/704-926

  • telefon

    Dom zdravlja Ljubuški

    039-831-514

  • telefon

    Dom zdravlja Posušje

    039-681-124; 039-681-689

  • telefon

    Dom zdravlja Grude

    039-662-162

  • telefon

    Uprava civilne zaštite ZHŽ

    039-661-377

  • telefon

    Zavod za javno zdravstvo ZHŽ (ZZJZ)

    039-661-702

^