Priopćenje sa 32. sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Priopćenja
05/06/2018


Trideset druga redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u Širokom Brijegu 5. lipnja 2018. godine s početkom rada u 10 sati. Na Dnevnom redu bile su četiri točke, od kojih su dvije posebno bitne; Prijedlog odluke o utvrđivanju prava vlasništva nad nekretninama u korist Županije Zapadnohercegovačke i Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o ugostiteljstvu Federacije BiH.

 Zastupnik Slobodan Tomić je predložio Ministarstvu unutarnjih poslova rješavanje problema zbrinjavanja starih automobila koji se duže vrijeme nalaze na javnim površinama i parkiralištima nepotrebno zauzimajući prostor. Po mišljenju zastupnika, bilo bi korisno uvrstiti u već postojeći Zakon o prometu i ovu točku.

Ministrica pravosuđa i uprave, Anita Markić obrazložila je Prijedlog odluke o utvrđivanju prava vlasništva nad nekretninama u korist Županije Zapadnohercegovačke istaknuvši kako je proces uknjižbe imovine započeo nakon donošenja i stupanja na snagu Zakona o stvarnim pravima još 2013. godine. Županijsko pravobraniteljstvo je u veljači tekuće godine uputilo inicijativu Ministarstvu pravosuđa za donošenje odluke koja se danas razmatra a usvojena je na 32. sjednici Skupštine ŽZH s četiri glasa suzdržana (Mirela Čuvalo, Tomislav Topić, Velimir Bušić HDZ 1990. i Marija Ćeškić HSP dr.Ante Starčević).

Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o ugostiteljstvu Federacije BiH, kao četvrtu točku Dnevnog reda obrazložila je predstavnica Ministarstva gospodarstva Sofija Miličević. Između ostalog je istaknula kako je ovom resoru, prošle godine, od Federalnog ministarstva okoliša i turizma izravno dostavljen Prednacrt ovog istog Zakona koji je popraćen javnom raspravom u zadanom vremenu. Tu su konstatirane brojne primjedbe i prijedlozi koji nisu usvojeni ni uzeti u obzir na Federalnoj razini pa iz tog razloga ministarstvo gospodarstva predlaže da Skupština ŽZH Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o ugostiteljstvu Federacije BiH ne usvoji pa su zastupnici po ovom pitanju bili jednoglasni.

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE  ŽZH


ISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.